Mijn verhaal

 

6ADF5C54-5BD5-443E-9FF1-6FEE51654690

Ik groeide op in een gezin van pure levensgenieters waar men letterlijk leefde om te eten. Destijds bestond dat “lekker eten” bij ons uit een zeer calorierijke voeding met boter, room, veel sauzen etc. Ik kreeg de liefde voor het koken mee, maar worstelde ook jaren met overgewicht…en volgde allerhande diëten – het ene al succesvoller dan het andere – om hiervan verlost te geraken, met het gekende jo-jo effect als gevolg…

Twee jaar geleden belandde ik in een burn-out. Na maanden klom ik uit het dal, maar bleef kampen met een totaal gebrek aan energie, sliep slecht en had spijsverteringsproblemen. Ik werd doorverwezen naar een gespecialiseerd arts en verschillende bloedanalyses later volgde de diagnose: een hele reeks intoleranties (eieren, avocado’s, bananen, witte en groene bonen) en mogelijk prikkelbare darmsyndroom. Het aanpassen van mijn voedingspatroon onder begeleiding van een Orthomoleculair Voedingsconsulent bleek de uitkomst en had een enorme impact op mijn herstel. Voor het eerst sinds jaren sliep ik terug goed, had energie te over en ik verloor – voor het eerst blijvend en zonder jo-jo effect – de laatste overtollige kilo’s.

Gezien mijn persoonlijke positieve ervaring en omdat ik na de burn-out een totaal andere richting wilde inslaan, schoolde ik me om in de ‘Orthomoleculaire Voedingsprincipes’. Voordien volgde ik al de opleiding ‘Alternatief Voedingsdeskundige’ om een beter begrip te ontwikkelen van het effect van voeding op onze gezondheid.

Als ervaringsdeskundige begeleid ik sindsdien met veel enthousiasme mijn klanten naar een gezonde en evenwichtige manier van eten en leven, met duurzaam resultaat.

Eet je fit!

Tot binnenkort?

Anouck